Pohodništvo je odlična aktivnost za otroke, saj združuje gibanje na prostem in raziskovanje narave. Poleg tega ima številne koristi za zdravje otrok. Med pohajkovanjem po poteh se otroci lahko gibajo, kar spodbuja njihovo telesno kondicijo, moč in izboljšuje ravnotežje. Prav tako krepi  srce in ožilje, ter spodbuja zdravo delovanje dihalnega sistema.

Poleg telesne koristi ima pohodništvo tudi pozitiven vpliv na otrokovo duševno zdravje. Sprehodi v naravi pomirjajo um, zmanjšujejo stres in tesnobo, ter izboljšujejo razpoloženje. Otroci se v naravi sprostijo, se igrajo in uživajo v času, ki ga lahko preživijo tudi s starši, sorojenci ali prijatelji. Pri pohodništvu je pomembno, da otroci nosijo ustrezno opremo, kot so udobni čevlji, primerna oblačila in v toplejših dnevih sončno zaščito. Pred daljšimi pohodi je pomembno, da imajo s seboj dovolj vode in kakšen prigrizek.

Gibanje v naravi je odlična rekreativna dejavnost, ki spodbuja zdravje in dobro počutje tako otrok kot odraslih. Spodbujajmo se med seboj, da bomo uživali v pomladanskem času v skupnem druženju v naravi, kajti zdrav način življenja nam prinaša veliko koristi, ki jih v sodobnem času potrebujemo!

Vodja Zdrave šole: Maja Velički

Dostopnost