OŠ Gorje je po dolgih letih organizacijo medobčinskega prvenstva v nogometu predala naprej. Tako kot starejši učenci lansko jesen, so se tudi mlajši učenci s svojimi vrstniki pomerili na OŠ v Lescah. Na materinski dan je tako v Lesce potovalo 7 naših učencev 7. in 6. razreda. To so bili Matevž Smukavec, Erazem Rabič, Ožbej Kusterle in Rok Cesar, ki so bili kot sedmošolci gonilna sila tokratne ekipe, pridružila pa sta se jim še Nal Cvetek in Rožle Rozman, ki sta igrala manj ampak kljub vsemu nabrala pomembne izkušnje za prihodnje leto. Vratar je bil tokrat Anže Kovačič, ki je kljub mladosti branil zelo uspešno.

Prvo tekmo so naši učenci tik pred koncem, po srečno doseženem golu Radovljičanov izgubili, drugo tekmo suvereno premagali Gorjance in se tako kot drugo uvrščeni uvrstili v polfinale. Tam so morali priznati premoč učencem iz Lipnice, ki so bili tokrat premočni, za tretje mesto pa so se ponovno pomerili z Radovljičani in jih tudi suvereno premagali. Naš najboljši strelec je bil tokrat Ožbej Kusterle, ki je dosegel kar štiri zadetke in bil tudi drugi strelec turnirja.

S tem medobčinskim tekmovanjem so naši nogometaši tudi končali letošnja tekmovanja, ponovno pa bodo na delu drugo šolsko leto.

Nejc Pogačnik

Dostopnost